A történetünk

Minden a nyolcvanas években kezdődött, amikor egy, a hatvanas évek végéig működő lakatosipari műhely fokozatosan specializálódott az ablakokhoz és ajtókhoz való fém tolóajtó szerkezetek gyártására. A döntés, mely a De Faveri srl eredeti gyártásának részbeni módosítását okozta egy vásár során felmerült ötlet eredménye: egy új termék, azaz falban futó tolóajtókhoz való tokszerkezet megvalósítása, melyek lehetővé teszi a sorozatos fejlődést.

Az Eclisse története hivatalosan 1989. január 10-én kezdődik, amikor Luigi De Faveri létrehozta az Eclisse céget. Az ambiciózus és kockázatoktól nem mentes vállalkozás terve jelentős befektetésekkel járt, hogy létre tudják hozni az avantgárd ipari létesítményt és versenyképessé válhassanak a nagy mértékben szelektív piacon. A kilencvenes években az Eclisse tevékenysége a vállalkozó szellemének, folyamatos erőfeszítéseinek a kutatás és az innováció terén, valamint a projektben hatékonyan részt vevő személyek összehangoltságának köszönhetően folyamatosan nőtt. A modellek és a kialakítások bővítése, valamint a termékek és a folyamatok újítására való képesség fokozatos és bátorító fejlődést biztosított az olasz és a külföldi piacon is.

Ma az Eclisse egy elismert és sikeres márka, az ágazat egy vezető cégének a szimbóluma, mely naponta 1300 tolóajtó szerkezet gyártására képes és több mint 30 képviselettel és 2000 forgalmazóval rendelkezik Olaszországban és 10 leányvállalattal rendelkezik a világon.

A legfontosabb mozzanatok

1989 - 1995

De Faveri Lugi felavatja az Eclisse srl-t az olaszországi Falzé di Piave (Treviso) nevű helységben. Itt készülnek az Unico, Estensione, Novanta, Telescopica és Unilaterale modellek. 1991-ben érkezik az első szabadalom: a háló tolóajtó szerkezethez való hegesztése nélküli rögzítési rendszer (vakolt verzió). A hegesztés hiánya megelőzi a rozsdásodást és a hálótól való lehetséges elválást. Ugyanebben az évben kerül szabadalmaztatásra a kihúzható sín is. Egy évvel később az Eclisse kipróbálja a gipszkarton készletet alumínium profilokkal és csavarokkal.

     
 

1996 - 2000

1996-ban a cég átköltözik Pieve di Soligóba, egy teljesen megfelelő üzembe. Ugyanebben az évben az Eclisse létrehozta az első leányvállalatot, az Eclisse France-t (Quimper). A bővítés és a nemzetközi piacokon való konszolidáció az Eclisse-t egészen Lengyelországig terjesztik. Létrejön az Eclisse Polska Tczew-ben. 2000-ben kerül az internetre a cég első honlapja a www.eclisse.it.
     
 

2001 - 2005

A forgalmazói hálózat kiterjed az osztrák területre is: Bécsben létrejön az Eclisse Wien. A csoport fejlődése 2002-ben a prágai Eclisse CR megnyitásához vezet. A gyártás területén az Eclisse forradalmasítja a tolóajtó szerkezetek koncepcióját és megkezdi a Luce gyártását, mely egy olyan rendszer, mely elő van készítve az elektromos kábelek beszerelésére. 2003-ban kerül bevezetésre a hajlított ajtószárnyhoz való tokszerkezet, a Circular modell.

 
 

2006 - ma

2006-ban jön létre Sant Quirze De Besorában az Eclisse Iberia és Besztercebányán az Eclisse Slovakia. Syntesis néven kereskedelembe kerül az ajtókeretek és profilvédők nélküli falban futó tolóajtó szerkezet első verziója. Egy évvel később az Eclisse Brasil (Vila Velia) az első tengerentúli Eclisse leányvállalat. 2008-ban jön létre az Eclisse Deutschland GmbH Karlshöfenben és egy évvel később az Eclisse Est Bukarestben. 2010 január 1-én az Eclisse UK (Horncastle) a tizedik Eclisse leányvállalat. Ugyanebben az évben nyílik meg Milánóban az első, teljesen az Eclisse tolóajtó rendszereknek dedikált showroom. Az Eclisse bemutatja az Ewoluto tolóajtót, az első olyan falban futó tolóajtó szerkezet a piacon, mely lehetővé teszi polcok és bútorok felszerelését arra a falra, mely az ajtót tartalmazza.