Keresés

GYIK

Vásárlás

Hol találhatom meg az otthonomhoz legközelebbi Meghatalmazott Viszonteladót?


A legközelebbi viszonteladó elérhetőségeivel kapcsolatban arra kérünk, hogy hívd a +36-30/538-90-27-es telefonszámunkat vagy látogasd meg a honlapunk „Értékesítési hálózat” című menüpontját, ahol ezzel a kérdéssel foglalkozunk.

Hol kaphatok műszaki támogatást és hol vásárolhatok kiegészítőket vagy pótalkatrészeket?


Műszaki támogatásért és kiegészítők vagy pótalkatrészek vásárlása céljából fordulj a legközelebbi Meghatalmazott Viszonteladóhoz.

Hogyan tudhatom meg az egyes modellek árát?


Az ECLISSE termékek áraiért fordulj a Meghatalmazott Viszonteladókhoz.

Miért kerülnek gyakran a többi márka árainál többe az ECLISSE ajtótokjai?


Az ECLISSE ajtótokjainak átlagára azért magasabb a piaci átlagárnál, mert a konkurenciához képest mintegy 30%-kal több lemezt használunk fel az egyes termékekhez. Azt gondoljuk, hogy a robusztus kivitel az ajtótokokkal szemben támasztott egyik legalapvetőbb követelmény, olyan szükséglet, amiért az ügyfél hajlandó magasabb árat fizetni.

Milyenek a szállítási határidők?


A szállítási határidők a modellek, a viszonteladók területi megoszlása és ezek raktárkészlete függvényében változnak. Kérjük, hogy pontosabb informciókért fordulj közvetlenül a lakhelyedhez legközelebbi viszonteladóhoz.

Kaphatók íves ajtótokok is?


Az ECLISSE volt az első olyan cég, amely olyan tolóajtótokkal lépett piacra, amely egy vagy két ívelt ajtószárnyat is el tud rejteni. A modell neve ECLISSE Circular Unico, és a gyakorlatilag kézműves jellegű gyártása teljesen személyre szabott kialakításokat is lehetővé tesz, az ajtó és az ügyfél igényei szerint.

Az ajtótokok méretei előre meg vannak határozva vagy lehetséges egyedi méretben is megvásárolni őket?


Az általános kereskedelmi forgalomban olyan ajtótokokat találhatunk, amelyek a piacon kapható sztenderd tolóajtók befogadására képesek. Az ECLISSE olyan tolóajtórendszereket ajánl, amelyek igen széles méretválasztékot fednek le. Katalógusunkban vannak olyan modelljeink, amelyeket rendkívül keskeny falszaszka is elhelyezhetünk (1 métertől kezdve), de olyanok is, amelyek extra szélességű ajtónyílásokhoz használhatók (4,7 méterig).
Az ECLISSE ajtótokokra jellemző robusztus szerkezeti kialakítás garantálja az ajtószárnyankénti 1500x2900 mm-es ajtónyílások teljesen biztonságos tolóajtóval való ellátásának lehetőségét is. Adott tervekhez műszaki szakembereink tervezhetnek egyedi méretű szerkezeteket is.

Milyen garanciákat nyújt az ECLISSE a termékeire?


Az ECLISSE 12 évre terjeszti ki a garanciát az alábbi vonatkozásokban:
    - az ajtótok horganyzott acél alkatrészei
    - a csúszókocsi-készletek működése és gördülékeny mozgása
    - a 6060-as eloxált (10 µm) alumíniumból készült sín épsége.
Az ECLISSE garanciával kapcsolatos további információiért tekintsük meg a honlap „A Vállalat” c. menüpontját.

 

 

 

Vevőszolgálat és garancia

Igényelhetek katalógusokat, brosúrákat és más tájékoztató anyagot?


A katalógusok, a brosúrák és más tájékoztató anyagok a honlap Támogatás menüpontjából tölthetők le, illetve lehetséges közvetlenül az info@eclisse.hu e-mail címen is igényelni ezeket.

Rendelhetek a katalógusban találhatótól eltérő méretben modelleket?


Igen, igény esetén lehetséges a sztenderdtől eltérő, az ügyfél által meghatározott méretű ajtótokokat is rendelni. A lehetséges méretek teljes skálájának az áttekintéséhez javasoljuk az egyes termékek műszaki adatlapján megtalálható „méreten kívüli” szakasz tanulmányozását.

Az ECLISSE végez a beépítés helyén is műszaki segítségnyújtást?


Az ECLISSE nem végez felügyeleti vagy segítségnyújtási tevékenységet a beépítés helyén, néhány egyedi esettől eltekintve.

 

 

 

Belső ajtótokok beépítése

Melyek a beltéri ajtótokok esetében a minimális és maximális ajtónyílás-méretek?


Az egyszárnyas beltéri ECLISSE Unico modellcsaládhoz tartozó tolóajtótok - gipszkartonhoz és 150 mm kész falvastagsághoz a következő méretekben rendelhető: minimális magasság 500 mm, maximális 2900 mm, minimális szélesség 600 mm, maximális szélesség 2000 mm.

Mikor jön el a házfelújítás során az a pillanat, amikor be kell építeni az ajtótokot?


Az ECLISSE megoldásait egyre gyakrabban alkalmazzák az épületek belső felújítása során, mert könnyen beépíthetők és mert értékes centiméterekkel javítják a térkihasználást. Nem kell meghatároznunk egy adott pillanatot a tolóajtók és ajtók beépítésére, mert a művelet nem akadályoz más műveleteket, kivéve természetesen az adott falszakaszon.
Egy meglévő téglafal esetén ugyanakkor érdemes bizonyos egyszerű lépéseket megtenni. Miután eltávolítottuk a régi nyíló ajtót, flexszel vagy kalapáccsal eltávolítjuk azt a falszakaszt is, amely a tolóajtótok dobozának beépítéséhez szükséges. Ebben a szakaszban érdemes ellenőrizni, hogy az eltávolítandó falszakaszban nincsenek-e akadályok (villamos huzalok, vízcsövek, oszlopok vagy egyéb).
Ezután hozzáfoghatunk a vakolt kivitelű falhoz készült ajtótok beépítéséhez, azzal az óvintézkedéssel, hogy fölé kiváltó teherhordó áthidalót helyezünk el.
A munka végeztével szükséges lesz a teljes fal újravakolása és festése.
Az asztalos ezután elvégzi a az tokborításal ellátott rejtett tolóajtó beépítését.
Az összes fenti munkafolyamat egyetlen nap alatt elvégezhető. A meglévő padló vagy padlófűtés semmilyen akadályt nem jelent az ECLISSE rendszer kiépítése szempontjából.
Ha nem kívánunk falat bontani, és a fal egész vastagsága növelhető, akkor a meglévő falhoz is illeszthetjük a gipszkartonos kivitelhez kialakított tolóajtórendszert, amelyet majd a megfelelő lapokkal fogunk burkolni.

Elektromos kapcsolókat szeretnék beépíteni abba a falszakaszba, ahová az ajtótokot terveztem. Hogy lehetséges ez?


A ECLISSE Luce Unico tolóajtó modell az a szerkezet, amely lehetővé teszi egy rejtett tolóajtó beépítésével együtt kapcsolók, termosztátok, konnektorok vagy telefonaljzatok beszerelését.

Amikor a padlót lerakták, és amikor az ajtót behelyezték az ajtótokba, észrevettem, hogy maradt egy pár centiméteres hézag az ajtó és a padló között. Mit csináljak?


Az ajtó és a padló között megjelenő hézag a beszerelt ajtótok és az ennél alacsonyabb szintmagasságú lerakott padló magassága közötti különbségre vezethető vissza.
Az ajtótokot a nyers padló tégláira állítottuk, de most a szintje mégis magasabban van, mint a kész padlóé. Ha csak az ajtó állását szabályoznánk be úgy, hogy a padlószintig süllyesztjük, nem volna képes a csúszásra, mert beleütközne a téglaalapzatba. Kényelmetlen de nem ritka jelenség ez a beépítések során, amely a költségek és kellemetlenségek növekedésével jár.
Az ECLISSE a problémát az ajtóalji tépőprofil kialakításával oldotta meg. A már beszerelt ajtótok alsó profilját könnyen eltávolíthatjuk, hogy így a belső részén lesüllyesszük a tégla alapzatot, megfelelő magasságra hozva, amely megfelel a kész padló szintjének. Ezt követően az ajtó tartócsavarjait csavarjuk úgy, hogy az ajtó a megfelelő magasságra álljon be, hogy egy kényelmes, kb. 1 cm csúszómagasságot kapjunk a padlószint felett.

Egyes barátaim a tolóajtókat építettek be a házukba, de az idő múltával a dobozok fala „kihasasodott”, befelé tágulva, és így az ajtókat nem lehetett behúzni az üregbe.


Az ECLISSE tolóajtótokjait olyan szerkezeti elemekből és olyan anyagokból készítjük, amelyek elvitathatatlan szilárdságot és robusztus kialakítást eredményeznek. Így teljesen kizárjuk az ajtótok-falak  konkáv vagy konvex deformációjának minden lehetőségét. A beépített - nem kevesebb, mint 16 - keresztmerevítő igen magasfokú ellenállóképességet ad az oldalsó nyomóerőkkel szemben és hatékonyan áll ellen a vakolat megkötésekor keletkező feszültségnek.
A súlyos, akár 1,2 mm vastagságot is elérő  horganyzott lemez szerkezet, a felső fém keresztmerevítő és a speciális hullámos megmunkálású kitöltő oldallemez  ezen felül jelentősen megnöveli az ajtótok merevségét és nagy ellenállóképességet biztosít.

A fürdőszobába szeretnék tolóajtót szerelni. De attól tartok, hogy idővel a nedvesség megtámadhatja az ajtótok fémszerkezetét. Hogy lehetséges ez?


Az ECLISSE három védőréteggel (horganyzás, poliészter és epoxi lakk) ellátott speciális előre felületkezelt ajtótokot fejlesztett ki erre a célra, amelyet kifejezetten azokba a helyiségekbe ajánlunk, amelyek közegében magas a nedvességtartalom, mint a fürdőszobák, a szaunák és az uszodák.
Ezt a modellt tudományos vizsgálatnak is alávetettük, hogy korrózióvédettségét ellenőrizzük. 240 órára sópárás kamrába helyeztük (nedvességtartalom 95% és 5% NaCl). Az ajtótok kiválóan kiállta a próbát, igazolva, hogy ez a közeg sem volt képes megtámadni és minimális oxidációt sem szenvedett el.

Átalakítom az otthonomat és szeretném a régi nyíló ajtókat falban futó tolóajtós megoldásokkal kiváltani, hogy így javítsam a térkihasználást. Hogyan lehetséges?


Az ECLISSE megoldásait egyre gyakrabban alkalmazzák az épületek belső felújítása során, mert könnyen beépíthetők és mert értékes centiméterekkel javítják a térkihasználást.
A gipszkarton falak esetében az ECLISSE kifejezetten erre a célra alakított ki egy könnyű beépíthetőségű ajtótokot, ami az ideális megoldás a belső terek modulálásához.
Egy meglévő téglafal esetén ugyanakkor helyes bizonyos egyszerű lépéseket megtenni. Miután eltávolítottuk a régi nyíló ajtót, flexszel vagy kalapáccsal eltávolítjuk azt a falszakaszt is, amely az ajtótok dobozának beépítéséhez szükséges. Ebben a szakaszban érdemes ellenőrizni, hogy az eltávolítandó falszakaszban nincsenek-e akadályok (villamos huzalok, vízcsövek, oszlopok vagy egyéb). Ezután hozzáfoghatunk a vakolt kivitelű falhoz készült ajtótok beépítéséhez, azzal az óvintézkedéssel, hogy fölé kiváltó gerendát helyezünk el. A munka végeztével szükséges lesz a teljes fal újravakolása és festése. Az asztalos ezután elvégzi a a tokborítással ellátott rejtett tolóajtó beépítését. Az összes fenti munkafolyamat egyetlen nap alatt elvégezhető. A meglévő padló vagy padlófűtés semmilyen akadályt nem jelent az ECLISSE rendszer kiépítése szempontjából.

Az ajtótok vakolásához szükségesek különleges eljárások? Kell-e bekeverni gyantákat vagy különleges adalékokat?


A vakolást két szakaszban kell elvégezni, körülbelül 15 nap különbséggel. Az első nyers réteget a vakolathálóra visszük fel, egyszerűen pontosan ugyanazt a maltert használva, amelyet a téglafalak építésekor alkalmazunk. A második réteg, a felületi megmunkálás viszont épp olyan lesz, mint a szoba többi részéé. Nem szükséges különleges adalékokat bekeverni.

Mit kell tennem, ha az ajtó nehezebb, mint 80 kg?


A sztenderd teherbírásnál nehezebb ajtólapok esetében kérjük az erre a célra tervezett különleges csúszósínt és a megfelelő csúszókocsikat, amelyek terhelhetősége 120 kg.

Egy rejtett ajtótokba beszerelhetek fa, laminált, üvegkivágásos, teli üveg illetve üveg-alumínium ajtókat?


Általában minden rejtett ajtótokot gyártó cég is és az ajtógyártók is sztenderd méretekkel dolgoznak, és így igen nagy választék áll rendelkezésre. Ez alól kivételt képeznek bizonyos ajtótoktípusok.
Az egyetlen dolog, amire különös figyelmet kell fordítani, az ajtólap vastagsága, különösen akkor, ha az ügyfél üvegkivágásos modell mellett dönt. Ez esetben az összvastagságba be kell számítanunk az üvegrögzítő lécek vastagságát is. Fontos tehát szem előtt tartani a tok belső méreteit. Azt tanácsoljuk, hogy előbb az ajtót válasszuk ki, és csak utána az ajtótokot.

Rendelhetek motoros meghajtású ajtót is?


Igen, az ECLISSE ajtótokjaival lehetséges akár az is, hogy egy későbbi időpontban szereljük be a motoros hajtást.
A beszerelést villanyszerelő végezheti el.

Van egy kész padlóm, a vázat közvetlenül rá lehet erre rögzíteni?


Igen, ez lehetséges. Az ajtótok alapján lemezből készült furatos lapkák helyezkednek el, amelyeket 180°-ban elhajlítva lehetséges az ajtótoknak a padlóhoz való rögzítése tiplikkel.

Mennyi a minimális falvastagság, amibe már be lehet építeni egy ajtótokot?


A rejtett tolóajtók ajtótokjai annak a falszakasznak a helyébe építendők be, amely az ajtót befogadja. Ezért pontosan meg kell felelniük az adott falszakasz jellegének. A téglaépítésű falakhoz a rendelkezésre álló méretek a következők: 90, 108, 125 és 150 mm. Ugyanakkor a száraz falépítési technikákhoz (ezek közül általában a gipszkarton járatos) két méretünk van, amelyek megfelelnek a kereskedelmi forgalomban található sztenderd termékeknek: 100 (egy gipszkarton lap) és 125 mm (egy vagy kettő gipszkarton lap).
El kell mondanunk, hogy az új tendenciák alapján a megrendelők egyre igényesebbé válnak otthonaik hő- és zajszigetelési jellemzőivel kapcsolatban, így egyre gyakrabban találkozunk jelentős vastagságú falakkal.

 

 

 

Biztonság

Tolóajtókat szeretnék alkalmazni a ház felújítása során, de a gyerekek annyira élénkek, hogy félek attól, hogy neki-nekiütközhetnek és így károsíthatják ezeket.


Az ECLISSE ajtótokok robusztus és gyakorlati szempontokból teljesen kielégítő tartószerkezetet adnak a tolóajtóknak. Ezt igazolja az is, hogy kivételesen nagyszerű eredménnyel végeztünk el velük egy próbát (az UNI EN 1629:2000 szabvánnyal összhangba hozot törésteszt), amelyen a legerősebb véletlen ütközések behatásait vizsgáltuk meg.
Egy puha 30 kg-os zsákot egyenes úton dobtunk rá különböző magasságokból a mintaként szolgáló 1000x2100-as tolóajtóra. Az ajtó teljesen ép maradt, sem károsodást, sem deformációt nem szenvedett, és nem változott az eredeti nyíláskori súrlódási érték sem.