Keresés
Rejtett ajtók

A tapéta nyílóajtó szerkezet egy új perspektívából nézve

Kereskedők

Miért rejtenénk el a szépséget?


Ez az, ami miatt Francesco Valentini és Lorenzo Ponzelli úgy döntöttek, hogy először szépséggé és dizájnná alakítják a nem minden esetben látható, egyúttal tisztán szerkezeti elemet, a tokszerkezetet. Az ECLISSE 40 Kollekció ebből az ötletből született: a 40 fokos szöget bezáró tokszerkezet mélységérzetet teremt, egyúttal eredeti és félreérthetetlen megjelenést hoz létre.

Mindezek soha nem veszélyeztetik az ECLISSE termékek egyszerű telepítését.
 

ECLISSE 40 Kollekció designer Francesco Valentini és Lorenzo Ponzelli

Lorenzo Ponzelli   |   Francesco Valentini

AZ INSPIRÁCIÓ

„Az inspiráció a múlt megfigyeléséből származik: Az ókori épületekben az ablakok közelében fekvő falak a helyiség belseje felé dőltek és szélesek voltak. A cél az volt, hogy minél több fényt irányítsanak belülre. Az építészetben ezt a technikát az angol „splay” kifejezéssel azonosítják („splay” - egy olyan felület, amely ferde szöget zár be egy másik felülettel). Ebben a modellben megőriztük a beltéri ajtók klasszikus tulajdonságainak azon arányait, melyeket az emberi szem az évtizedek alatt már megszokott. Az eredmény ugyanakkor egy olyan mélyreható változást idézett elő, ahonnan nincs visszatérés, mégsem okoz torzulást, egyúttal jelentős megjelenést kölcsönöz.”

 

AZ INNOVÁCIÓ

„Az innováció a falsíkban záródó ajtóknál csak az volt, hogy ne legyenek láthatóak. Ez a szerkezet viszont – melyet kifejezetten az ECLISSE számára terveztek – egyből megmutatja magát, és nyomot hagy. Diszkrét, ugyanakkor látható. Maga a keret nem csak egy technikai vagy funkcionális elem, hanem dekorál is, megvédi az éleket a fal és az ajtó között.”

 

40 fokos szöget bezáró tokszerkezet tapéta nyíló ajtókhoz

Az inspiráció

40 fokos szöget bezáró tokszerkezet tapéta nyíló ajtókhoz

A termék

THE ECLISSE R&D

„Az ECLISSE-nek javaslatot tettünk, elmondtuk az ötleteinket - mivel ez egy olyan cég, mely alapítása óta mindig is a technikára és az innovációra összpontosított. Nagyvállalattal találkoztunk, de maga a dinamika nagyon közel áll egy kis családi vállalkozáshoz. Az a lelkesedés, ami napvilágra került az első találkozásaink óta a De Faveri családdal és az ECLISSE csapatával, az volt a szikra, amiből ez az új projekt született.”

KILINCS AZ ECLISSE SZÁMÁRA DEDIKÁLVA

Valentini és Ponzelli megtervezték a 40+egy kilincset, az ECLISSE 40 kollekció által inspirálva, a Mandelli1953 által gyártva, mely 4 különböző kivitelben készül az ECLISSE számára.

Hol vásárolhatom meg ezt a terméket?
Találja meg a legközelebbi kereskedőt