Keresés

CÉG

A tökéletesség felé


Az ECLISSE cég a hatvanas évek végén alakult: egy fémszerkezeti megmunkálásokkal foglalkozó kézműves műhely tolóajtók és -ablakok ajtótokjainak előállítására szakosodik. Az ECLISSE története hivatalosan 1989. január 10-én kezdődött: Luigi De Faveri ezen a napon alapította meg a céget. A vállalkozás alapgondolata az évek során úttörő ipari megoldások keresése nyomán teljesedett ki és ez lehetővé tette, hogy a cég versenyképes maradhasson ebben a nagyon erősen szelektáló piaci szegmensben.

A kilencvenes években az ECLISSE tevékenysége folyamatosan fejlődik a vállkozókedv illetve a kutatás és fejlesztés iránti elkötelezettség jegyében. Ehhez járul az a nagyon fontos tényező is, hogy a munkában részt vevőket sikerült elkötelezetté tenni a közös munkával megvalósuló tervek irányában. A modellek számának bővülése és a megmunkálási típusok egyre változatosabbá válása az a tényező, amely a termékek és folyamatok fejlesztésének állandóan mozgásban tartó képessége mellett elvezetett az olasz és a külföldi piacokon tapasztalható bátorító eredményekhez.

Luigi De Faveri

Ma az ECLISSE vezető a tolóajtók és -ablakok tokjainak gyártásában. Naponta 1500 tokot vagyunk képesek gyártani; harmincnál is több vezérképviseletünk és kétezer forgalmazónk van Olaszországban, valamint 10 társvállalatunk világszerte.

 

A különbség a részletekben rejlik

A leginkább úttörő rejtett ajtós megoldások technológiája. Fedezd fel, hogy az ECLISSE miképpen értelmezte újra az ajtó/ablaktok fogalmát.

Az ECLISSE termékek minősége mind a beépítés során, mind a mindennapi használatban megmutatkozik: de a részletekben rejlik a különbség. Mert a beépítés könnyűségének, a mechanizmusok tökéletességének és a kifogástalan esztétikai megjelenésnek az eredete maga az ipari formatervezés, mely csak akkor élvezhető a maga teljességében, ha közelről tekintünk a termékre.

Az ECLISSE termékek egyedülállóak, mert megszállott működési gondolatokkal tökéletesített technikai részletek összességének eredményeképpen állnak elő, miközben az egyetlen cél az, hogy eltüntessünk egy ajtót!

 A jövő: látható tok a falsíkjában

Részletes bemutatás: az ajtótok, ez az ismeretlen tárgy
 

Kihúzható csúszósín

1. Kihúzható csúszósín

„Mi történik akkor, ha a csúszósín beszennyeződik vagy idővel elkopik és így az ajtó nem gördül megfelelően? „Le kell bontanom a falat?” Ugyan, dehogy!

Az ECLISSE messzebbre tekintett és kialakította azt a rendszert, amely lehetővé teszi a csúszósín könnyű kihúzását. Így egyszerűen megtisztíthatjuk vagy akár újabb kiegészítőkkel is elláthatjuk. Ezen felül az ajtóütköző a kívánt pozícióba állítható, és így eldönthetjük, hogy milyen mélyen kívánjuk az ajtót becsúsztatni a falba. A könnyű és biztonságos megfoghatóság érdekében úgy állítjuk meg az ajtólapot, hogy kb. 80 mm-re nyúljon ki a falfelületből.

Nyitott szerkezet gipszkarton falakhoz

2. Nyitott szerkezet gipszkarton falakhoz

A váz, amely egy gipszkarton falat tart, nyitott szerkezet (vázháló). Miért ne lehetne ez a nyitott szerkezet maga az ajtótok?

Igyekeztünk a kész falfelület mögé látni és elsőként dolgoztuk ki egy olyan ajtótok terveit, amely nem egyszerűen egy lemezdoboz... mert amikor megpróbálsz csavarokkal rögzíteni egy lemezdobozt, akkor az gyakran meghajlik és így veszélyesen kisebbíti a belső teret.

A mi gipszkarton falakhoz kialakított rendszereinkkel ez nem történhet meg, mert hajlásgátló, fecskefarokmarással illesztett keresztmerevítőik vannak, éppen arra tervezve, hogy megakadályozzák az elhajlást a gipszkarton felhelyezésének művelete során.

Önbeállító ajtóvezető

3. Önbeállító ajtóvezető

„Miért fontos az, hogy az ajtóvezető tökéletesen középen legyen?”

A vezetőlécet nem a padlóhoz, hanem közvetlenül az ajtótok aljához rögzítjük két csavarral. Így nem szükséges semmilyen előzetes mérés: ezért nevezzük önbeállítónak. Így elkerülhetők a mérési hibák, valamint nem rongáljuk furatokkal a padlót sem.

A tökéletes középreállítás biztosítja, hogy az ajtó mindig gördülékenyen csússzék a doboz belsejében, anélkül, hogy hozzáérne a szerkezethez.

Csúszókocsik

4. Csúszókocsik

Nagyon fontos követelmény a tartósság.

A mi 100 és 150 kg-ra tervezett csúszókocsijainkat az IMQ csoporthoz tartozó CSI minősítő intézet teszteli: mintegy 100.000 nyitási és zárási ciklus után még mindig tökéletesen működnek. Ez időtartamra lefordítva mintegy 30 év nyugalmat ígér nekünk (UNI EN 1670).

Ui.: egy 800x2100 mm-es fa ajtó átlagban 25 kg-nál kevesebbet nyom: egy ugyanilyen méretű üvegajtó sem éri el a 45 kg súlyt.

Sistema Luce ECLISSE

5. Sistema Luce ECLISSE

„Hogy tudok villamos kötődobozokat elhelyezni a falba ott, ahol az ajtótok van?

Elsőként gondoltunk a villanyszerelőkre, amikor kialakítottuk azt a rendszert, amely lehetővé teszi nemcsak azt, hogy magába az ajtótokba fénypontokat helyezzünk el, hanem azt is, hogy a huzalozásuk a mi általunk készített szerkezetben futhasson.

Így a villanyszerelőket is boldoggá tesszük!

beállító rúd

6. A beállító rúd

Az ajtótok vízmértékbe állítása alapvető fontosságú az ajtó tökéletes csúszásához.

A beépítés feladatát megkönnyítendő az ECLISSE feltalálta a beállító rudat, ezt a speciális távtartót, amely merev kötést képez a doboz és az ütközőléc között, így biztosítva azt, hogy az ajtó tökéletesen csússzon és záródjon.

A kivitelezők ezt a szabadalmunkat kedvelik legjobban!

Ajtóalji tépőprofil

7. Ajtóalji tépőprofil

Amikor a padlót lerakták, és amikor az ajtót behelyezték az ajtótokba, észreveszem, hogy maradt egy pár centiméteres hézag az ajtó és a padló között. Mit csináljak?

Az ajtótokot a nyers padló tégláira állítottuk, de most a szintje mégis magasabban van, mint a kész padlóé. Ha csak az ajtó állását szabályoznánk be úgy, hogy a padlószintig süllyeszjük, nem vona képes a csúszásra, mert beleütközne a téglaalapzatba. Kényelmetlen de nem ritka jelenség ez a beépítések során.

Az ECLISSE a problémát az ajtóalji tépőprofil kialakításával oldotta meg. A már beszerelt ajtótok alsó profilját könnyen eltávolithatjuk, hogy így a belső részén lesüllyesszük a tégla alapzatot, megfelelő magasságra hozva, amely megfelel a kész padló szintjének. Ezt követően az ajtó tartócsavarjait csavarjuk úgy, hogy az ajtó a megfelelő magasságra álljon be és, hogy egy kényelmes kb. 1 cm csúszómagasságot kapjunk a padlószint felett.

Olyan könnyen nyitható, mint egy fém italosdoboz!

Recés felületű és túlnyúló vakolatháló

8. Recés felületű és túlnyúló vakolatháló

Hogyan kerüljük el, hogy a vakolatban néhány hónappal az ajtótok beépítése után repedések keletkezzenek?

Az ECLISSE vakolt falakhoz készített ajtótokjai az egyedüliek, amelyek sűrű szövésű (25x50 mm) recés felületű hálóval vannak ellátva, amely a doboz szélein három irányban túlnyúlik.

A háló túlnyúlása azt eredményezi, hogy az ajtótok és a fal gyakorlatilag egyetlen egységgé válik, anélkül, hogy további hálókat kellene felhelyeznünk és így hézagok keletkezését okoznánk.

Az exkluzív recés háló megkönnyíti az alapvakolat megtapadását: a vakolat a hálóra tapad és nem engedi azt el többé.

Ezen felül a hálót a lemez felülete és a kész fal vakolatsíkja között pontosan középütt helyezzük el, hogy így a megfelelő mennyiségű maltert kapja: ha túl sok lenne, akkor fölösleges feszültségek ébrednének a dobozban, ha túl kevés, akkor nem érnénk el a megfelelő végső vastagságot.

Az igazi változás abból származik, hogy hajlandóak vagyunk távolra tekinteni.
"Mindig is szerettem volna egy olyan tolóajtó szerkezetet létrehozni, amelyet könnyű installálni és örökké tart. Az az ötlet inspirált, hogy folyamatosan fejlesszem a terméket, mert mindenki igényét ki szeretném szolgálni - azét is, aki eladja, azét is, aki szereli, és azét is, aki használja. Ez az, ami előre visz engem, és ez teszi lehetővé, hogy mindig előre nézzek."

Luigi De Faveri
Az ECLISSE alapítója

 

Vediamo Oltre

Felelősségünk veled szemben

A „Vediamo Oltre” jelszavunk filozófiánkból származtatható: ígéret ez, amelyet naponta megismétlünk magunknak, elkötelezettség, hogy meglássuk azt, amit mások nem látnak, a részletek aprólékos műgondja, az elszántság, hogy semmit nem tekintünk megváltoztathatatlannak. A munkánkban rejlő egység az, ami megkülönböztet minket.

Aki az ECLISSÉben dolgozik, az ismeri a megrendelő értékeit és igényeinek fontosságát. Könnyebben lehetünk sikeresek egy tehetséges és összeszokott, egységes és hasonló gondolkodású csapattal.

 

A tökéletesség felé

A jobb működésért tervezett ajtótokok

Erősen hiszünk termékeink kimagasló minőségében. Célunk az, hogy olyan ajtótokokat gyártsunk, amelyek az újdonság erejével hatnak, tartósak, ellenőrizhetőek és könnyen beszerelhetők. Törekvésünk az, hogy forradalmasítsuk a rejtett tolóajtótok fogalmát, hogy alkalmassá tegyük bármely nyílászáró befogadására. Mi akarunk a válasz lenni minden funkcionális és térigényre, folyamatosan megújítva rendszereinket mind gyakorlati, mind formatervezési szempontból.

Mit is csinálunk?

Gyártmányaink

A rejtett tolóajtók ajtótokjait és a falsíkban záródó ajtók vázait azért készítjük, hogy a fal belsejébe kerüljenek és lehetővé tegyék a tolóajtóknak a csúszást, és hogy tökéletesen a falsíkba illeszkedjenek.
Egy ajtótok, amint beépítettük, a fal részévé válik, de ugyanakkor lehetővé is kell tennie, hogy az ajtó akadálymentesen csúszhasson benne. Ugyanígy a falsíkban záródó ajtók vázának nagy ellenállóképességűnek és tökéletesnek kell lennie, hogy az ajtó a fallal egy vonalban tudjon záródni.

Hogy csináljuk?

Gondolkodásmódunk

A felhasználók és a kivitelezők igényeinek meghallgatásával indultunk el, és így fejlesztettünk ki új ötleteket és kiváló megoldásokat.
29 év és több mint 40 szabadalom után még mindig nem hagytunk fel azzal, hogy tökéletesedni akarjunk.
A célunk az, hogy az ECLISSE termékeit választóknak egy megbízható, robusztus és élenjáró termék garanciáját nyújthassuk. A szívünket tesszük bele, és az arcunkat adjuk hozzá.
Csak az, aki ECLISSE-t választ, az választja a tökéletes teljesítményt, meglepetések és kompromisszumok nélkül.

Az arcunkat adjuk hozzá

 

 

 

Kutatási tevékenység és folyamatos fejlesztés

Az ECLISSE alapvetőnek tekinti azt, hogy mindent megtegyen a megrendelői, a munkatársai és minden érintett megelégedéséért, aki csak kapcsolatba kerül a céggel. Ezt a vállalati folyamatok állandó javításával, az egészség védelmével és a munkahelyi biztonság magas szinten tartásával, valamint azzal érjük el, hogy felelős és szociálisan fenntartható módon bánunk a környezettel.

Az ECLISSE évek óta bizonyítja elkötelezettségét jelentős elismerések és nemzetközi szinten elismert minőségbiztosítási, biztonsági és környezeti felelősséggel kapcsolatos tanúsítványok megszerzésével.

 


Az ECLISSE garancia

 

A cég tanúsítványai

Az ECLISSE az UNI EN ISO 9001 szabványnak megfelelően foglalkozik a rejtett tolóajtók ajtótokjainak tervezésével és gyártásával személyi közlekedésre szolgáló ajtók villamos kiegészítőinek és berendez.
 

Az ECLISSE önkéntesen választotta azt, hogy alkalmazza az OHSAS 18001 szabványnak megfelelő Munkahelyi Egészségvédelmi és Biztonsági Irányítási Rendszert.
 

A cég a hatékony környezetközpontú irányítási rendszert meghatározó UNI EN ISO 14001 szabvány előírásainak betartásával működik.