Keresés
Technikai ajtó

A technikai ajtó olyan speciális ajtó, amelynek tervezése és szerkezete elsősorban funkcionális célokat szolgál, és általában kizárólag műszaki vagy szerviz személyzet számára van tervezve.

Kereskedők

Technikai ajtó: a biztonságos megoldás

A technikai ajtó egy szinte láthatatlan, ám lényeges eleme otthonainknak, irodáinknak. Ez a fal síkjába simuló eszköz zárja el szemünk elől például a villanyórát, gépészeti eszközöket. Fontos, hogy tartós legyen, egyszerűen lehessen kezelni és hogy ne nagyon legyen szem előtt, ugyanakkor esztétikailag se találjunk rajta fogást.

Mi a technikai ajtó funkciója?

A technikai ajtó segítségével olyan helyiségeket, kis méretű tárolóhelyeket zárhatunk le, ahol épületgépészeti eszközöket, mérőórákat stb. tartunk, amelyek szükségesek az épület működtetéséhez. Ezekre a kis helyiségekre jellemző, hogy nem kell napi szinten hozzáférnünk. viszont időről időre (pl. leolvasás, karbantartás, szerelés) fontos, hogy kényelmesen megközelíthetők legyenek. A technikai ajtó annyiban hasonlít a rejtett ajtóhoz vagy a tapéta ajtóhoz, hogy diszkrét, esztétikailag és geometriailag is belesimul a falba, viszont nem célja, hogy emberek közlekedjenek rajta, vagyis méretében jóval kisebb is lehet, mint egy hagyományos tapétaajtó.

Mikor érdemes technikai ajtót választani?

Akkor érdemes technikai ajtót választani, ha a ház, iroda üzemeltetése szempontjából lényeges helyiség vagy kisebb méretű fülke lezárásáról szeretnénk gondoskodni olyan módon, hogy a szakemberek hozzá tudjanak férni az eszközökhöz javítás, karbantartás esetén.

Milyen követelményeknek kell megfelelnie egy technikai ajtónak?

Az ideális technikai ajtó egyszerre felel meg a praktikum és az esztétikum elvárásainak és fontos szempont, hogy tartós, masszív legyen, illetve hogy a lakás, ház belsőépítészeti stílusába illeszkedjen. Fontos, hogy megfelelő méretű legyen, vagyis a fülkében, helyiségben elhelyezett eszközhöz kényelmesen hozzá lehessen férni, hogy a szükséges munkákat (ellenőrzés, javítás, karbantartás) egyszerűen el lehessen végezni.

Milyen típusú és méretű technikai ajtók kaphatóak az ECLISSE-nél?

Az ECLISSE Syntesis® Tech egy olyan technikai ajtó, amit beépíthetünk vakolt falba vagy gipszkarton falba. Már az alapváltozatok is fel vannak szerelve fém tartóelemekkel, hogy a vázat könnyen rögzíthessük a szerkezeti elemekhez és a falhoz. Ha megvesszük a Syntesis Tech terméket, akkor a vázszerkezetet és az ajtót is megkapjuk 165 fokban nyíló pántokkal.

Milyen szempontok alapján válasszunk technikai ajtót?

Technikai ajtót alapvetően funkció alapján érdemes kiválasztani. Pontos mérettel kell rendelkeznünk, fontos, hogy bár a technikai ajtókon (méretükből fakadóan) ritka a valódi “átjárás”, de a méretnél az átjárhatósági méretet adjuk meg.
 

technikai ajtó méret ECLISSE Syntesis Tech

Milyen helyiségekbe lehet beépíteni a technikai ajtót?

A technikai ajtók általában az előszobába, kiszolgáló helyiségekbe kerülnek, illetve oda, ahol szükség van rájuk, vagyis ahol a gépészeti eszközök találhatók.

Mennyire tartós egy technikai ajtó?

A technikai ajtó vázszerkezetére 10 éve gyári garanciát adunk, a mozgó alkatrészekre pedig egy év garancia jár. Ennél természetesen jóval több ideig tartanak ki ezek a szerkezetek.

Hogyan kell beszerelni egy technikai ajtót?

A technikai ajtó beszereléséhez le lehet tölteni segédanyagot, azonban ahhoz, hogy a megfelelő garanciát elérjük, erősen javasolt a megfelelő szakember által végzett kivitelezés.