Keresés
Clasic Kollekció

Látható tokborítással rendelkező klasszikus falban futó tolóajtók

Kereskedők

Nyerjen helyet tolóajtó használatával


Ha kevés a rendelkezésre álló tér, akkor sok esetben testreszabott lakberendezési megoldásokra van szükség. A falban futó tolóajtók jelentik az ideális megoldást, mivel kinyitott állapotban a falba csúsztathatók, így helyigényük minimális. A közvetlen és egyszerű átjárásnak köszönhetően a környezet meghittsége is megmarad.

Minimális méretek, jó tértagolással: ennek köszönhetően még egy kis méretű lakás is korszerűvé és funkcionálissá tehető, ahol minden centimétert a lehető legoptimálisabban tudunk kihasználni.

Az ECLISSE megoldásainak köszönhetően a térfelosztás határozottabb, a terek jobban kihasználhatóvá, fiatalos és elegáns külleművé válnak.
 

ECLISSE - Vázszerkezet behúzható tolóajtóhoz
ECLISSE - Vázszerkezet behúzható tolóajtóhoz

Tolóajtó használatával találkozik a funkcionalitás és az elegancia


Válassza akár kicsi vagy nagy átjárhatósági méretben tolóajtóinkat, a funkcionalitás megmarad. Válassza el a tereket egy elegáns modern rendszerrel, amellyel még használható helyet is nyer. Legyen szó pici vagy nagy alapterületű lakásokról, a falban futó tolóajtó a legjobb választás.
 

ECLISSE - Tokszerkezetek gipszkarton falakhoz

Miért érdemes az ECLISSE gipszkartonos szerkezetet választania?

Gipszkartonos szerkezetről akkor beszélünk, ha a gipszkarton falakhoz használt tokszerkezet vízszintes merevítőkből (3), függőleges pillérekből (6) áll, a tetején egy függőleges tartóval (1) lezárva, amelybe a tolóajtó csúszósínje kerül beépítésre.
A szerkezet ellenálló és megbízható.

 

ECLISSE - Egyszerű beépítés

1. Egyszerű beépítés

A sínen és a hátsó tartó mentén lévő zsebek segítségével közvetlenül a tokozás belső része felől rögzíthetjük a tokszerkezetet.
A tokszerkezetet még szűk térben is szakszerűen rögzíthetjük.

ECLISSE - Praktikusság és sokoldalúság

2. Praktikusság és sokoldalúság

Az ECLISSE tokszerkezetet szükség esetén a 75 mm vagy 100 mm széles gipszkarton váz rendszerekhez is használhatjuk. Ez a praktikusság és a kivitelezés gyorsasága szempontjából nagy előnyt jelent.

ECLISSE - Hajlásálló kivitel

3. Hajlásálló kivitel

0.7 mm vastag horganyzott acéllemezekből készülnek, fordított fecskefarok profilú merevítővel ellátva, amely egyrészt az oldalirányú nyomásokkal, nyomóerővel szembeni ellenállást, valamint a stablitást is biztosítja. A megerősített vízszintes profilokat gyárilag előre fúrják, mellyel megkönnyítik a gipszkarton lapok rögzítését

ECLISSE - Merevítő

4. Merevítő

A merevítők 12/10 méretű, duplán hajtott lemezprofillal készültek, mely kiváló hajlítószilárdságot biztosít.

ECLISSE - Nagyobb szilárdság

5. Nagyobb szilárdság

A gipszkarton lapokból –a követelményektől függően- egy vagy kettő réteg is felhasználható. A fal mindkét esetben szilárd és szigetelt lesz.

ECLISSE - Egyenletes gördülés

6. Egyenletes gördülés

A (tanúsítvánnyal rendelkező) golyóscsapággyal szerelt ECLISSE görgők hosszú élettartamot, valamint gördülékeny és csendes mozgást biztosítanak. A standard teherbírás páronként 100 kg (kérésre 150 kg).

Oldalirányú erőkkel szembeni ellenállás

Számos gipszkarton tokszerkezeten végeztünk laboratóriumi vizsgálatokat, melyek kimutatták, hogy az ECLISSE gipszkartonos szerkezetű tokszerkezetek 20%-kal nagyobb oldalirányú elhajlásnak képesek ellenállni, mint a napjainkban kereskedelmi forgalomban lévő, falban futó tolóajtókhoz használt tokszerkezetek többsége.
Ez alapvető fontosságú az ajtó gördülése szempontjából.

 

ECLISSE - Oldalirányú erőkkel szembeni ellenállás
ECLISSE - Tokszerkezetek vakolt falakhoz

 

A vakolt falszerkezetekhez készült rejtett tolóajtókhoz használt tokszerkezeteknek szerelés és funkcionalitás tekintetében ugyanazt az eredményt kell garantálniuk, mint a gipszkartonhoz készült tokszerkezeteknek.

A vakolási megoldás kiválasztásakor gondolni kell a kész falfelületen megjelenő, az esztétikai hatást negatívan befolyásoló repedések elkerülésére. Ezek a hibák sokkal jobban észrevehetők abban az esetben, ha a vakolat nem megfelelően tapad a tokszerkezet vázára.

Az ECLISSE a repedés problémáját különleges tervezési tulajdonságok alkalmazásával oldotta meg, így olyan terméket tud kínálni, mely magasan túlszárnyalja az elvárásokat.

 

ECLISSE - Recés felületű túlnyúló vakolatháló

1. Recés felületű túlnyúló vakolatháló

50×25 mm-es hálóval és speciális recézéssel készül, javítva ezáltal a vakolat megtapadását a lemezen. A háló néhány centiméterre kiáll a keretből, megkönnyítve ezáltal a felhelyezési műveletet. A háló és tokszerkezet rögzítésére szolgáló szabadalmaztatott hegesztésmentes akasztórendszer segítségével megelőzhető a rozsdaképződés és a háló leválása.

ECLISSE - Kitöltő lemez (hullámos megmunkálással)

2. Kitöltő lemez (hullámos megmunkálással)

A hullámos megmunkálás olyan préselési eljárás, melynek során a sík lemezbe domború kiképzések kerülnek. Ezek a 0,7 mm vastagságú dudorok növelik a tok merevségét és ellenálló képességét.

ECLISSE - Vízszintes merevítők

3. Vízszintes merevítők

16 db merevítő, melyeket a vakolathálóba akasztunk, így a tokszerkezetnek nagy ellenálló képességet és merevséget biztosítunk azáltal, hogy ezek a vakolat száradásából eredő feszültségeket hatékonyan ellensúlyozzák.


Lásd még...

 

ECLISSE - Tokszerkezetek típusai tolóajtókhoz

Tokszerkezetek típusai tolóajtókhoz

VÁLASSZA KI MODELLJÉT

ECLISSE - Hogyan szerelje be a falban futó tolóajtót

Hogyan szerelje be a falban futó tolóajtót

NÉZZE MEG, HOGYAN

Hol vásárolhatom meg ezt a terméket?
Találja meg a legközelebbi kereskedőt