Keresés

Tolóajtó beszerelése

Hogyan kell beszerelni a falban futó tolóajtót?

Gipszkarton vagy vakolt falat szeretne?

A falban futó tolóajtó használható gipszkarton lemezekkel burkolt falakon vagy vakolatréteggel burkolt falakon egyaránt. Mindez attól függ, hogy milyen eredményt kíván elérni, illetve milyenek a kezdeti építészeti körülmények. Már meglévő szerkezetek esetén például, ha a szoba térelválasztásához kívánt tolóajtót használni, a nyitott szerkezetes, azaz gipszkartonos megoldást lehet a leggyorsabban és leghatékonyabban beépíteni.
 

Tokszerkezet falban futó ajtókhoz ECLISSE tolóajtó

AJTÓFÉLFÁVAL

Ideális klasszikus környezethez.

UGRÁS A TERMÉKLISTÁHOZ

AJTÓFÉLFA NÉLKÜL

Ideális modernebb környezethez.

UGRÁS A TERMÉKLISTÁHOZ

5 dolog, amit tudnia kell, ha tolóajtót kíván beszerelni


Az új falban futó tolóajtó beszerelése olyan precíziós munka, melyhez javasoljuk, hogy valamelyik szerződéses viszonteladónk szolgáltatásait vegye igénybe.
A szerelési utasításokat a technikai támogatás menüpontban találja meg

A nem megfelelő beépítés miatt fizetendő ár igen magas lehet:

  • ajtónyitás hibás működése

  • az alkatrészek gyors elhasználódása

  • az ajtón keletkezett sérülések

Pontosan ezért is szabadalmaztattuk az alkatrészeket, melyek nemcsak a tolóajtó szakszerű beépítését teszik lehetővé, hanem a javítást is, akár az ajtótok vagy az ajtó rögzítése után is.

1. A kihúzható vezetősín

Mi történik, ha a sín szennyeződik vagy elkopik?

Pánikra semmi ok: a fal lebontására vagy költséges karbantartási beavatkozásokra nincs szükség. Az általunk szabadalmaztatott vezetősín könnyedén kihúzható, ezáltal megkönnyíti az ajtó futófelületének tisztítását vagy a tartozékok, például a ECLISSE BIAS lassító vagy az önzáró beszerelését Automata zár.

kihúzható vezetősín ECLISSE
megerősített távtartó ECLISSE

2. A megerősített távtartó

Ha azt szeretné, hogy az ajtó tökéletesen fusson, a tokszerkezetnek a padlózathoz képest teljesen függőlegesen és szintben kell állnia.

A beszerelés megkönnyítése érdekében egy olyan megerősített távtartót szabadalmaztattunk, mely a tokszerkezetet és az ütközőlécet kapcsolja össze, így egy merevebb és könnyebben beépíthető szerkezetet eredményez. Ha a beépítés szakszerű volt, akkor utána kivehető.

3. A vízszintes merevítők

A merevítők a gipszkarton és a vakolt falhoz alkalmas tokszerkezetek esetében egyaránt jelen vannak. Szerkezetük azonban eltérő, és eltérő feladatokat is látnak el, de mindkét esetben javul az oldalirányú erőkkel szembeni ellenállás, mivel egy merev és csekély kopásnak kitett szerkezet hasznos élettartama megnő, a használhatósága pedig nem változik.

vízszintes merevítők ECLISSE
ajtóalji tépőprofil ECLISSE

4. Az ajtóalji tépőprofil

Új kivitelezés vagy felújítás esetén előfordulhat, hogy a tokszerkezet alja és a kész padló szintje között eltérések lehetnek. Ennek eredménye egy olyan ajtó, mely a padlóhoz képest túl magasan fut és így egy hézag marad alatta, ami nem túl esztétikus.
Az általunk szabadalmaztatott profil ugyanúgy választható le, mint egy tonhalas doboz fedele, így a kivitelező rendelkezésére áll az ajtó magasságának beállításához szükséges extra hely.

5. A recés felületű túlnyúló vakolatháló

Ha tolóajtót szerel be, egy dolgot biztosan nem szeretne látni: a falon megjelenő repedéseket, melyek jelentősen rontják a fal küllemét.
A vakolat felhordása a hálóra gyakran nehéz feladat, mivel nem tapad meg teljesen a falon, lecsúszik vagy leválik róla. A nem megfelelő eredmény miatt olyan hibák alakulhatnak ki, amelyek akár hosszútávon is befolyásolhatják az ajtószárny gördülését.
Az általunk használt hálón mikroméretű bemetszések vannak, és sűrűbb szövésű (25x50 mm) hálóból készül, majd a toklemeztől kis távolságra kerül felhelyezésre. Ezzel a megoldással a vakolat jobban megtapad a felületen, ezáltal a végeredmény is jobb lesz.
De miért túlnyúló kivitelű? Azért, hogy könnyebben fel lehessen szerelni a falszerkezetre, és ezáltal a beépítés egyszerűbb legyen.

recés felületű túlnyúló vakolatháló ECLISSE
ECLISSE Syntesis Kollekció Ajtószerkezet egyszárnyú ajtóhoz külső felületkezelés nélkül

ECLISSE Syntesis® Line Estensione

ECLISSE Syntesis Kollekció Felületkezelés nélküli és huzalozásra előkészített ajtótok

ECLISSE Syntesis® Luce Estensione


Fal menti tolóajtó beszerelése


A ECLISSE Syntesis Kollekció számunkra a fal menti kivitel szinonimája, egy olyan megoldás, amelynek során ajtófélfa beépítésére nem kerül sor. Letisztult, kifinomult vonalak, melyek tökéletesen alkalmasak modern, dizájnos környezetbe.
A fal menti tolóajtóhoz való tokszerkezet beépítési feltételei ugyanazok, mint az ajtófélfával és tokborítással rendelkező tokszerkezet esetében.
A fal menti tokszerkezet egyik jellemzője az elővakolt és/vagy festésre előkészített elemek jelenléte.
 

Integrált szerkezetű profilok ECLISSE Syntesis Kollekció

Újfajta bevonattal elátott profilok

A Syntesis látható tokborítást nem igénylő, falban futó tolóajtó szerkezetek integrált struktúrájú profiljai speciális bevonattal vannak ellátva, melyek megkönnyítik a szerkezettel dolgozók munkáját.

Tömítések felső kereszttartóhoz ECLISSE Syntesis Kollekció

Tömítések felső kereszttartóhoz

A vízszintes tömítéseket ugyanúgy lehet festeni, mint a falfelületeket.

Elektromos berendezést szeretne átvezetni a tolóajtó tokján?
 

ECLISSE Luce unico tolóajtó

Előfordulnak olyan esetek, amikor a helyhiány miatt azon a falon kell kiépíteni az elektromos berendezést, amelyben a tolóajtó fut. Erre gyakrabban kerül sor, mint gondolnánk, különösen olyan környezetekben, ahol a helykihasználás kiemelt fontosságú

A kereskedelmi forgalomban lévő tokszerkezetek nem teszik lehetővé ezt a megoldást, így sokszor kényelmetlen és nehezen kivitelezhető megoldásokkal kell beérnünk.

Ha inkább ajtófélfa nélküli megoldást használna, a ECLISSE Luce Unico és ECLISSE Syntesis Luce tokszerkezetet pontosan ilyen, speciális igények kielégítésére tervezték.

Tolóajtó és teherhordó fal
 

Gondolt-e valaha arra, hogy falipolcot vagy faliszekrényt rögzítsen arra a falra, amelyben a tolóajtó is fut?

Ezt nem javasoljuk abban az esetben, ha a fal nem képes túlzott terhelés elviselésére, valamint a csavarok és csapszegek átlyukaszthatják a szerkezetet, és így az ajtó sérülhet.

Az ECLISSE Ewoluto Tolóajtó Unico terméket a CSI intézettel együttműködve, pontosan ennek a határnak a túllépése céljából fejlesztettük ki. A tokszerkezet ezáltal valódi fal lesz, ami képes lesz megtartani a falipolcok, képek, fogantyúk és faliszekrények súlyát. Teljes körű szabadságot nyújt otthona berendezéséhez, akár helyszűke esetén is.

 

 

Hol vásárolhatom meg ezt a terméket?
Találja meg a legközelebbi kereskedőt