Keresés
Kiszolgáló terek ajtajai
Syntesis Tech

Rejtett fülkék

TERMÉKBEMUTATÁS
Kiszolgáló terek ajtajai

Rejtett fülkék, revíziós ajtók

A ECLISSE Syntesis Tech az a megoldás, amellyel a termékskála kiteljesedik

A ECLISSE Syntesis Tech alkalmazásával a fal tökéletesen simának tűnik, miközben a kiszolgáló terek megközelíthetők maradnak szükség esetére.
A ECLISSE Syntesis Tech sokoldalú, ugyanakkor visszafogott megjelenésű termék a legkülönbözőbb alkalmazásokra és méretekben.

Mi az a revíziós ajtó?

A revíziós ajtó tulajdonképpen a technikai ajtó szinonímája. Célja, hogy hozzáférjünk olyan területekhez, amelyeket korábban gipszkartonnal eltakartunk akár biztonsági, akár esztétikai okokból. Ilyenek lehetnek: elektromos kötődobozok, gépészeti csapok, szelepek, vízórák stb.) A revíziós ajtók az impregnált gipszkarton betétnek köszönhetően vizes helyiségekben is alkalmazhatóak. Sőt, csempével is burkolhatjuk! Az ECLISSE revíziós ajtók gipszkarton falakba, álmennyezetekbe, akna falakba egyaránt beépíthetők. Pántokon nyíló ajtóval, kiemelhető ajtóval, burkolható ajtóval illetve lég-, és pormentesen záró kivitelben is rendelhető ezek a revíziós ajtók gipszkarton falba. 

 

Kiszolgáló terek ajtajai

Tartós és festhető

A váz és a pántok, illetve a zár rögzítői korrózióvédett és alapozó réteggel ellátott eloxált alumíniumból készültek. Így ezek is ugyanolyan módon festhetők, mint a falfelület: ezzel garantáljuk mind a belső, mind a külső oldalon a fémrészek és a fal közötti teljes egyöntetűséget.

 

Kiszolgáló terek ajtajai

Figyelmet fordítunk a kivitelezőre is

A kialakítás a váz csökkentett helyigénye folytán mind a négy oldalon lehetővé teszi a huzalok és csövek átvezetését.

Nincsenek repedések

A kiszolgáló terek robusztus és könnyen szerelhető ajtóvázait úgy terveztük, hogy tökéletesen illeszkedjenek a falba, valamint, hogy elkerüljük a repedések megjelenését a tokot körülvevő felületeken.

Kiszolgáló terek ajtajai

Hol vásárolhatom meg ezt a terméket?
Találja meg a legközelebbi kereskedőt

JELLEMZŐK
időálló és festhető

Revíziós ajtó: miért válasszuk a ECLISSE Syntesis Tech-et?

Univerzális megoldás
Egyetlen ajtóvázszerkezet vakolt és gipszkarton falakhoz Alapváltozataiban is fel van szerelve fém tartóelemekkel a váznak a szerkezeti elemekhez és a falhoz való rögzítésére.

Teljes készlet
A ECLISSE Syntesis Tech tartalmazza mind a vázat, mind az ajtólapot. Az E1 osztályú felületkezelt forgácslapból készült ajtólapok vastagsága 18 mm. Borításuk fehér melamin, éleiken ABS éllezáró anyagot láthatunk: készen állnak a festésre.

Alapfelszerelés: 165 fokban nyíló pántok
Maximális átjárhatóságot biztosítunk az alapfelszereléshez tartozó 165 fokban nyílni képes pántokkal. A pántokat ezen felül mindhárom tengelyen állíthatjuk, hogy ezáltal az ajtólapot a lehető legpontosabban beállíthassuk.

 

ECLISSE Syntesis Tech

Syntesis

Tech

Időtálló és festhető

A keret és a zsanérok és zárak rögzítőelemei primerrel bevont rozsdásodásgátló galvanizált alumíniumból készültek. Ez a kezelés lehetővé teszi az összes elem festését, hogy mindig teljes homogenitást kapjon a fém rész és a fal között, mind belül, mind kívül.

Ajtólap

A Syntesis® Tech egy keretből és egy ajtólapból áll. A lapok vastagsága 18 mm és E1 osztályú, fehér melaninnal bevont, ABS szélű forgácslapból készültek, melyek készen állnak a festésre.

Ellenálló keret

Mint a Syntesis® kollekció többi terméke, a műszaki nyílásokhoz készült keretek is ellenállók és könnyen beszerelhetők.

165°-os zsanérok

Maximális hozzáférés a gyárilag felszerelt 165°-os zsanéroknak köszönhetően. Ezenkívül a zsanérok 3 tengelyen állíthatók a tökéletes esztétikus eredmény érdekében.

Mit kell tudni a revíziós ajtókró

Mi az a revíziós ajtó

A revíziós ajtó a legtöbb esetben egy kicsi, szerény méretű nyílás, amely lehetővé teszi a hozzáférést egy olyan területhez, ahol a gépészet kezelőfelülete helyezkedik el, vagy ahol a csövek futnak.

Mi az eredete a revíziós ajtónak?

Az ókorban a csapóajtó széles körben használt megoldás volt a csapdák vagy titkos átjárók és kommunikációs útvonalak elrejtésére a kíváncsi szemek elől. A színházakban, operában ezek a rejtett, revíziós ajtók segítségével lehet például eltüntetni, elővarázsolni egy-egy szereplőt. Ám ezen speciális használati módon kívül is egyre több háztartásban terjed el a revíziós ajtók használata, különösen a gipszkarton falak terjedésének köszönhetően.

Ebben a cikkben a falra helyezhető revíziós ajtókról írunk, tehát nem ejtünk szót a padlóba, mennyezetbe szerelhető rejtett ajtókról (amelyekkel például a padlásra tudunk feljutni. A revíziós ajtó a lehető legjobb megoldás lehet abban az esetben, ha gipszkarton falakkal dolgozunk.

Mi a revíziós ajtó jelentése?

Tehát ebben a cikkben a falra szerelhető nyílásokról, revíziós ajtókról ejtünk szót, amelyek olyan kiszolgáló rekeszek, terek és fülkék elrejtésére szolgálnak, ahol például elektromos hálózat, kapcsolószerkény helyezkedik el, vagy a vízvezetékek, VMC-rendszerek (hővisszanyerő szellőztetők), szekrények, cipőtartók vannak.

A revíziós ajtóval tehát elrejthetjük a lakás azon részeit, amelyeket nem szeretnénk, hogy látszódjanak, de amelyeknek szükségszerűen nemcsak jelen kell lenniük, hanem a karbantartási munkák során mindig elérhetőnek kell lenniük.

Milyen részei vannak a revíziós ajtónak?

A revíziós ajtó alapvetően két elemből áll: egy kis panelből és egy keretből. A panelt egy kis fogantyúval lehet nyitni-zárni, ám létezik tolóajtós megoldás is, utóbbinál elhagyhatjuk a fogantyút. Mind a két esetben amikor az ajtó be van csukva, a nyílás tökéletesen egy síkban van a fallal, ezért beleolvad, és teljesen álcázottnak tűnik.

Milyen méretekben és formákban kapható a revíziós ajtó?

A csapóajtó kisebb méretű, mint egy ajtó. Vannak szabványos méretek a piacon, a legelterjedtebb méretek a 80x80 cm, 60x40 cm és 120x60 cm, de nem árt tudni, hogy egyedi méreteket is választhatunk. És hogy milyen formák közül választhatunk? Létezik négyzet vagy téglalap, függőleges vagy vízszintes, egy- vagy kétajtós. Az alábbiakban egy táblázat található szabványos méretekkel.

Revíziós ajtó méretek gipszkarton falakhoz

Szélesség Magasság változatok

FÜGGŐLEGES egyajtós (A típus) 30 ÷ 60 cm 30 ÷ 160 cm

FÜGGŐLEGES kétszárnyú ajtó (B típus) 60 ÷ 100 cm 30 ÷ 160 cm

VÍZSZINTES (C – D – E típus) 30 ÷ 160 cm 30 ÷ 60 cm

Ref. ECLISSE Syntesis Tech – egyedi méretek 5 cm-enkénti variációkkal

Milyen nyitási típusai vannak a revíziós ajtóknak?

A falba süllyeszthető revíziós ajtóknál többféle lehetőségünk van az ajtó nyitásának-csukásának kiválasztására. Létezik balra vagy jobbra nyíló, felfelé vagy lefelé dönthető és végül kihúzható ajtó, amikor a panelt teljesen eltávolíthatjuk.

A vásárlók a leggyakrabban push and pull (benyomjuk és utána kinyitjuk) nyitási módot választják, mivel az ajtók egy síkban helyezkednek el a fallal, így egy enyhe nyomás elegendő ahhoz, hogy a panelt elmozdítsuk az eredeti helyzetéből és hozzáférjünk a szükséges térhez. Választhatunk azonban kerek vagy szögletes fogantyúk közül is, amelyek karokkal vannak felszerelve és megkönnyítik a nyitást.

Revíziós ajtó felszerelése gipszkarton falra: mit kell tudni róla?

A gipszkarton falak a modern kori belsőépítészet legnépszerűbb megoldásai, hiszen egyszerűen, gyorsan kivitelezhető, könnyű és esztétikus (persze csak akkor, ha hozzáértő szakember végzi el a beépítését).

Gipszkarton esetében a revíziós ajtó beépítésének lépései:

  1. Először is készítsük elő a nyílást, itt a megfelelő méretezés lesz elengedhetetlen. Ezután a gipszkarton lapot levágjuk és körülötte a keretet alátámasztó szerkezetet készítünk. Az összeszereléshez el kell választani a keretet a paneltől.

  2. Ezután helyezzük fel a keretet, ellenőrizzük, hogy vízszintes-e (lásd a mellékelt fotót), és rögzítsük két csavarral.

  3. Harmadik lépésben vigyük fel a stukkót a teljes kerület mentén, és helyezzök vissza az ajtólapot, rögzítsük a csavarokkal, és ha szükséges, állítsük be a 3 tengely zsanérjait a pontos eredmény elérése érdekében.

  4. Ezután rátérhetünk az ajtólap és a keret festésére.

Az ECLISSE Syntesis Tech fejlesztése során különös figyelmet fordítottunk arra, hogy garantáljuk a tartósságot a napi használat során is. A zsanérok és a zár korróziógátló kezeléssel eloxált alumíniumból készülnek. Mindezek az elemek már festésre kész alapozóréteggel vannak bevonva, és biztosítják a felület abszolút homogenitását a fém alkatrészek és a környező fal között, mind a belső, mind a külső oldalon.

A keretet a szerelő igényeinek figyelembevételével fejlesztették ki: korlátozott mérete lehetővé teszi a kábelek vagy csövek áthaladását mind a négy oldalon. A maximális nyitás érdekében a zsanérok 165 fokban nyílnak. A kerettel együtt szállítjuk a hozzátartozó 18 milliméter vastag panelt is, amely E1 osztályú melamin bevonatú forgácslapból készül, fehér melamin bevonattal és ABS élekkel, szintén festésre készen.

AJTÓK ÉS KIEGÉSZÍTŐK
Icona_Torna_Su